fbpx

ASPECTEN VAN EEN DUURZAME GARAGEDEUR

ASPECTEN VAN EEN DUURZAME GARAGEDEUR

In de winter wil je er warm bijzitten, maar natuurlijk ook duurzaam wonen. Steeds meer mensen maken bewuste keuzes in en rondom de woning om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Hierin heb je verschillende opties om je steentje bij te dragen. Waar kun je bijvoorbeeld op letten bij de aanschaf van een garagedeur?

Isolatie en energiezuinigheid

Duurzaamheid heeft vele facetten. Een hele belangrijke is energiezuinigheid. Een eerste stap om onze woningen energiezuiniger te maken is door ze goed te isoleren. Zeker in de koude maanden levert een goed geïsoleerde woning veel energiebesparing op. De garage wordt hierbij vaak vergeten, terwijl een geïsoleerde aangrenzende garage ervoor zorgt dat je huis minder snel afkoelt. In dit alles speelt de garagedeur een cruciale rol. Voor een daadwerkelijke energiezuinige ruimte moet ook de deur namelijk thermisch in orde zijn. Het is onder andere belangrijk dat de kou van buiten niet via de binnenzijde van de deur de garage in komt.

Hoogwaardig materiaal voor lange levensduur

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid is dat producten lang meegaan. Grondstoffen worden steeds schaarser en dus is het belangrijk dat je de spullen die je koopt langdurig kunt gebruiken. Wanneer je een garagedeur koopt, kies je dus ook voor kwaliteit die een lange levensduur garandeert. Houd er hierbij rekening me dat een garagedeur wordt blootgesteld aan weer en wind terwijl hij dag en nacht vlekkeloos moet werken. Ga dus voor een robuuste constructie en hoogwaardige milieuvriendelijke materialen.